Grad Bihać će dobiti sredstva u iznosu od 45.000 KM za financiranje projekta “Rekonstrukcija/sanacija objekta ambulante u MZ Ripač – II faza”

Zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Dževad Mahmutović sa predstavnicima lokalnih zajednica, crkava i vjerskih zajednica potpisao je sporazume o saradnji. Vrijednost sporazuma iznosi oko 2,5 miliona KM, a sredstva će biti iskorištena za obnovu i izgradnju komunalne i socijalne infrastrukture na prostorima gdje žive raseljena lica i povratnici.

Potpisani su sporazumi za 80 infrastrukturnih projekata u 46 gradova i opština, čija će implementacija trajati tokom ove godine. Kada je u pitanju Grad Bihać odobrena su sredstva u iznosu od 45.000,00 KM za financiranje projekta “Rekonstrukcija/sanacija objekta ambulante u MZ Ripač – II faza”.

Grad Bihać ostvario je odličnu saradnju sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH zahvaljujući kojima uskoro počinje realizacija projekta sportskog i dječijeg igrališta u MZ Kamenica i rekonstrukcije/sanacije objekta ambulante u MZ Ripač – I faza.
Predstavnici gradova, opština, crkava i vjerskih zajednica u BiH izrazili su zadovoljstvo zbog potpisanih sporazuma i naglasili da je lokalnim zajednicama ovakav vid podrške izuzetno značajan na prostorima gdje žive povratnici i raseljene osobe, jer je osim stambenog zbrinjavanja, infrastruktura osnov za dostojanstven život svake porodice.

Supotpisnici sporazuma o saradnji su i predsjednik Komisije za izbjeglice i raseljene osobe BiH Davor Čordaš i direktor Fonda za povratak BiH Bojan Ninković.

Izvor: Biscani.net

Related posts