Galaxy Z Fold 2 ima ekran najmanje zakrivljenosti, može izdržati 200.000 preklapanja

Samsungov OLED ekran koji posjeduje smartphone Galaxy Z Fold 2 ima najmanju zakrivljenost na svijetu s radijusom od samo 1,4 mm.

Ova zakrivljenost je omogućila Samsungu da njegov Fold 2 ima manji razmak pri savijanju u odnosu na prvi model, tako da ima i atraktivniji dizajn uz smanjenje prethodnih problema poput ulaska prašine.

Samsung je saopćio da je francuska firma Bureau Veritas izdala certifikat koji dokazuje da mobitel može izdržati 200.000 preklapanja. Ta izdržljivost je rezultat višeslojne strukture ekrana koja se ponaša kao “jastuk” kada je mobitel preklopljen. Međutim, Samsung tvrdi da i prvi Galaxy Fold može izdržati barem toliko preklapanja.

Kompanija je dobila i “Eye Care Display” certifikat jer ekran ima najmanju emisiju plave svjetlosti u cijeloj industriji, koja iznosi 6,5 posto.

Ovaj 7,6-inčni ekran rezolucije 2.208×1.768 piksela je treći savitljivi model koji je Samsung dosad proizveo, a nakon prvog Galaxyja Fold i Galaxyja Z Flip..

Fold 2 je oborio rekord prodaje u Južnoj Koreji jer je već naručeno 50.000 uređaja od kojih svaki košta 2.000 dolara, piše Engadget.

Izvor: Klix.ba

Related posts