Galaxy A72 će postati prvi Samsungov mobitel s pet stražnjih kamera

Samsung je prije nekoliko godina predstavio smartphone A9 koji je bio prvi mobitel na svijetu sa četiri stražnje kamere, a južnokorejska kompanija će uskoro napraviti korak naprijed.

Ako je vjerovati glasinama, Samsung priprema model A72 koji će imati pet stražnjih kamera. Ipak, to neće biti prvi smartphone na tržištu s tim brojem kamera na stražnjoj strani jer ta titula pripada Nokiji 9 PureView. Ipak, postat će prvi Samsungov mobitel s tom karakteristikom, što i nije čudo jer A serija često služi za “eksperimentisanje”. Primjer je Galaxy A80 koji je prvi i jedini Samsungov mobitel s flip up kamerom.

A72 će imati glavnu kameru od 64 MP, ultraširoku od 12, telephoto od 8 MP (3x zoom), makro od 5 MP i senzor za dubinu također od 5 MP.

Samsung bi mogao iskoristiti kameru od 8 MP (3x zoom) koju ima Galaxy S20 Fan Edition i ugraditi je u modul kamere modela A71 koji već ima četiri kamere. Time bi se dobila optička stabilizacija slike.

Prethodne glasine su najavljivale da će A72 biti prvi uređaj iz A serije s optičkom stabilizacijom slike.

Što se tiče selfie kamere, očekuje se jedan senzor od 32 MP.

Samsung Galaxy A52 će također biti dio nove generacije uređaja iz A serije. On će imati četiri stražnje kamere.

Kompanija ima velika očekivanja od modela A72 i A52 te se nada da će prodati ukupno 30 miliona uređaja, što je oko 10 posto ukupne Samsungove prodaje.

Izvor: Klix.ba

Related posts