Fudbaleri „Krajine“ bolji u najvećem krajiškom nogometnom derbiju

Najveći krajiški nogometni berbi odigran je u subotu u Velikoj Kladuši u okviru 18. kola Druge lige Nogometnog saveza FBiH – grupa „Zapad“. Na Gradskom stadionu sastali su se nogometni rivali, ekipa Nogometnog kluba „Krajišnik“ i cazinska ekipa, Fudbalski klub „Krajina“. Na kraju jedne odlične nogometne predstave slavili su gosti koji su imali više sreće ali i naklonost sudijske trojke koju su činili Haris Halkić, Rašid Hašić i Adi Šabić. Delegat utakmice bio je Husein Đogić. Krajiški derbi pratilo je oko 300 gledalaca a vrijeme je bilo ugodno za igru, malo vjetrovito, dok je teren bio odličan. Gosti iz Cazina su već u sedmoj minuti preko Elmina Prošića došli do vodstva što je i odredilo daljnji tok utakmice, barem kada je prvo poluvrijeme u pitanju u kojem su fudbaleri „Krajine“ bili bolji u svim segmentima igre. Imali su gosti u prvom poluvremenu i dvije izuzetno povoljne prilike iz kojih je teže promašiti nego pogoditi. Prvo poluvrijeme je ipak završeno minimalnim vodstvom gostiju.

U drugom poluvremenu gledali smo bolju nogometnu utakmicu u kojoj je „Krajišnik“ pokazao više od svojih gostiju. Već na samom početku drugog poluvremena (47. min.) na preciznu asistenciju Edina Alibegića gol je postigao Ernest Šabić. Imao je Šabić još dvije veoma dobre šanse za vodstvo, međutim, kasnije su promašaji došli na naplatu, doduše iz sumnjivo dosuđenog penala, ali ipak za vodstvo i pobjedu ekipe „Krajine“. Pogodak je iz penala u posljednjoj minuti utakmice postigao Nermin Džinić.
Iako su domaći nogometaši doživjeli treći uzastopni poraz, za razliku od dva prethodna, u ovom su odlično igrali i maksimalno se zalagali. Suci su vidjeli sve prekršaje domaćih što potvrđuje šest žutih kartona, dok ih je ekipa „Krajine“ dobila duplo manje. I pored velikog broja žutih kartona, utakmica je protekla fer i korektno. Realno gledajući, a to je kazao i trener gostiju, najrealniji ishod ovog susreta bio bi neriješen rezultat, međutim faktor sreće i sudijske odluke bio je ovoga puta na strani gostiju. Ekipa „Krajišnika“ u narednom kolu putuje u Busovaču dok je ekipa „Krajine“ domaćin ekipi „Ključa“.
Utakmicu su domaćini započeli u novim dresovima i sa novim loptama koje su, uključujući i nove mreže, na dan utakmice donirali prijatelji Kluba iz Graza u Austriji.

/reprezent.ba

Related posts