Fotografije “smještaja sezonca na Jadranu” šokirale mnoge

Na Facebook stranici Konobarski život osvanulo je nekoliko fotografija koje navodno prikazuju smještaj jednog sezonca na Jadranu, a odmah su počele kružiti društvenom mrežom te su izazvale lavinu reakcija.

“Smještaj jednog kolege na sezoni”, piše uz nekoliko fotografija koje je stranica opisana kao “službena stranica svih konobara” dobila u svoj inbox. Na fotografijama se vidi poprilično derutna prostorija u potkrovlju s jednim malim prozorom, kao i zidovi s kojih se guli boja, piše Index.hr.

“Ovo je još i super gdje su mene smjestili u Umagu. Ima to već dosta godina, ali mislim da je i dalje tako. Ko će se još trošiti na smještaj sezonaca?!”, “ovo bi trebalo proslijediti u redakcije svih onih portala koji već pola godine konstantno pišu o jadnim poslodavcima koji ne mogu pronaći radnike. Nek vide zašto ne mogu”, neki su od komentara.

“Problem je što ste sad ispali pi..e što se mene tiče…ovo objavljujete anonimno, a svi s..u kako nešto treba poduzeti u ovoj državi…Ime prezime, naziv obrta i adresu ovog smeća da se javno objavi sve, da više nikad ne nađe niti jednog radnika u životu”, komentar je jednog posjetitelja stranica.

S druge strane, bilo je i drugačijih reakcija. “Ne mogu ne napisati, da prvu sezonu u jednom baru na Ugljanu bilo nas je sedmero smješteno u kući, novo renoviranoj od poda do stropa, s 2 kupatila i kristalnim čašama u vitrinama”, napisala je jedna korisnica Facebooka.

“Prvo i osnovno, niko nije bio natjeran tamo raditi…ne branim ni jednu stranu…imao je pravo odluke…ali najlakše je otići na sezonu i tražiti 10 hiljada kuna i hranu i smještaj…koliko bi onda domaći sa strukom i četiri jezika trebali dobiti? Svaki sezonac košta dvije hiljade eura na kraju mjeseca bez obzira na plaću i što očekuješ…hotel ili app…ma bravo!”, “ostanite kući kukati jer to vam najbolje ide”, još su neki od komentara.

Related posts