Formula za ljubav koja garantuje sretnu vezu: Da li ste čuli za 2-2-2 pravilo?

Niste čuli za pravilo 2-2-2? Onda svakako nastavite da čitate – jer može poboljšati vašu vezu!

Nije baš jednostavno stalno održavati vezu uzbudljivom, zanimljivom, napetom… Stres na poslu, svakodnevni izazovi, umor, nervoza – sve se to polako prikrada i nagriza ljubavnu vezu.

Međutim, možemo se uspješno obraniti koristeći ovu jednostavnu strategiju!

1. Svake druge sedmice parovi moraju svjesno odvojiti vrijeme jedno za drugoga i to na odgovarajući način „proslaviti“. Svejedno radi li se o romantičnoj večeri, možda nekom zalogaju u dvoje u lokalnom bifeu, ili pak zajedničkom kuhanju – večera za dvoje odlična je ideja. Tako ćete zadovoljiti čulo ukusa, ali – što je najvažnije – raditi nešto zajedno! Osim toga, takvo druženje otvara vam dovoljno prostora za razgovor i intimnost.

2. Svaka dva mjeseca na programu treba biti veći time out. Vrijeme je za promjenu tapeta! OK, možda radije odlazak u obližnju banju, izlet u neki grad, romantičan vikend na selu ili nešto slično – važno je da ste sami, da se družite, da se podsjetite na sve ljepote veze i podijelite to između sebe, prenosi Cosmopolitan.

3. Svake dvije godine zajednički višednevni odmor obavezno trebate da uvrstite u vaš kalendar zajedničkih aktivnosti i da ga provedete u djelo. I opet je važno da ne putujete s grupom, prijatelja ili porodicom – već samo vas dvoje…

Related posts