Ford GT na aukciji prodan za 1,8 miliona dolara

Legendarni hrvač i glumac John Cena je prošle godine kupio Ford GT te ga brzo preprodao, nakon čega je stigla tužba iz Forda zbog kršenja ugovora u kojem je navedeno da ne smije prodati automobil u periodu od dvije godine. Uslijedila je protivtužba, a slučaj je još uvijek na sudu. Sada je još jedan GT prodan na aukciji u Indianapolisu, zbog čega Ford vodi istragu.

“Svjesni smo situacije i pokrenuli smo istragu. Mi ne komentarišemo individualne slučajeve, ali možemo reći da svaki kupac Forda GT potpisuje ugovor u kojem je navedeno da ne može prodati automobil u naredne dvije godine”, izjavio je glasnogovornik Forda Matt Leaver za Motor Authority.

GT koji je prodan za 1,8 miliona dolara proizveden je prošle godine, a radi se o 48. od ukupno 250 primjeraka proizvedenih 2017. godine. Automobil je potpuno nov, prešao je svega 11 kilometara.

Pokreće ga 3,5-litarski V6 motor uparen sa sedmostepenim automatskim mjenjačem. Motor razvija 647 KS, a snaga se prenosi na stražnje tokove. Automobil je lakiran u Ingot srebrenu boju s crnim linijama preko karoserije, a unutrašnjost je opremljena Dark Energy paketom opreme. Posjeduje srebrene aluminijske naplatke te karbon-keramičke kočnice. Osnovna cijena je 450.000 dolara.

U prošlosti je Ford dozvoljavao prodaju GT-a na aukciji u humanitarne svrhe.

Related posts