Ford GT Competition: Za stazu, ali i cestu

Ford je zvanično predstavio olakšano izdanje svog supersportskog modela GT, koje je kreirano uz sugestije vozača koji svoje slobodno vrijeme vole provoditi na kružnim stazama.

Ford je verziju GT Competition opremio tanjim (lakšim) staklima i lakšim poklopcem motora, a u cilju smanjenja mase, ali i snižavanja težišta, iz unutrašnjosti automobila izbačene su stvari koje se isporučuju uz standardnu verziju. Sve zajedno olakšat će posao centralno smještenom 3,5-litarskom biturbo V6 motoru koji i u ovom slučaju raspolaže sa 655 KS.

Potencijalni kupci (entuzijasti) u ovom slučaju ne mogu računati na klima-uređaj i multimedijalni sistem s pripadajućim zvučnicima, ali će moći uživati u “trkaćoj” atmosferi u unutrašnjosti koja je obložena kombinacijom alkantare i karbona.

GT Competition izvana je prepoznatljiv po karbonskim karoserijskim detaljima, a standardno će se isporučivati s karbonskim felgama koje su za osovine pričvršćene titanijskim maticama, što u slučaju standardnog modela spada u opcionu opremu.

U Fordu još uvijek nisu objavili koliko je GT Competition lakši u poređenju sa standardnim modelom, a ni cijena automobila još uvijek nije poznata.

Related posts