Ferrarija kojeg su oduzeli mafiji dodijelili policiji (VIDEO)

Italijanska vlada konfiskovala je Ferrari 458 Spider koji je pripadao jednom članu organizovane kriminalne grupe u toj zemlji, a vozilo je zatim ustupljeno policijskoj upravi grada Milana.

Kao i u slučaju drugih policijskih automobila i ovaj, originalno bijeli, Ferrari dobio je oznake snaga reda na spoljašnjosti i dodatnu svjetlosnu signalizaciju, dok je u kabini instaliran policijski radio.

Iako raspolaže performansama koje su idealne za gonjenje onih koji prekrše zakon, policijski Ferrari služit će za odnose s javnošću i edukaciju djece uz jasnu poruku da se zločin ne isplati.

Mafijaški Ferrari 458 Spider ipak neće zadugo ostati u vlasništvu policije, s obzirom da će vozilo na kraju biti prodato na aukciji a prikupljen novac bit će uplaćen u fond žrtava organizovanog kriminala u Italiji.

Model 458 Spider pogonjen je 4.5 litarskim V8 motorom sa 570 ks, koji je uparen sa F1 mjenjačem sa duplim kvačilom. Od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 3,4 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 320 km/h.

Related posts