Fazlić: Slaveći Uskrs jačamo mir, ljubav i međusobno uvažavanje

Povodom predstojećeg katoličkog i pravoslavnog praznika Uskrsa i Vaskrsa bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić posjetio je danas jereja Dalibora Nenića, bihaćkog paroha i fra Bonu Tomića, župnika Župe sv. Ante Padovanskog. Čestitajući nastupajući praznik svim katolicima i pravoslavcima grada Bihaća, gradonačelnik Fazlić je kazao da praznik Uskrs svi građani Bihaća bez obzira na vjeroispovijest i naciju doživljavaju kao praznik mira, ljubavi i međusobnog uvažavanja.

„Svi mi u činu žrtvovanja Isusa Krista moramo naći inspiraciju kako da još odgovornije radimo za dobrobit građana i mislim da ćemo u tome i uspjeti i zajedno pokazati solidarnost, odgovnornosti i ozbiljnosti u poslu kojeg obavljamo kao osobe iz javnog života. Sretan sam evo što dijelimo slična razmišljanja o našem odnosu prema gradu Bihaću i njegovim građanima i što zajedno proslavljamo vjerske praznike sve tri konfesije „- kazao je gradonačelnik Fazlić.

Bihaćki paroh Dalibor Nenić zahvalio se gradonačelniku Fazliću na pažnji koju gradska uprava Bihaća daje pravoslavnoj zajednici Bihaća. On je naglasio da kroz obilježavanje Vaskrsa pravoslavni vjernici Bihaća osnažuju svoju vjeru u Boga uz poruke mira i tolerancije.

„I u ovim predblagdanskim danima počastvovani smo posjetom našeg gradonačelnika koja za mene i moje župljane puno znači i šalje poruke da nismo zaboravljeni i da imamo gradsku vlast koja ima vremena i razumijevanja i za vjerske zajednica, a među njima i za katoličku zajednicu u Bihaću. Svi naši praznici pomažu nam da shvatimo ko smo i šta smo i kako da se borimo za prosperitet našeg grada Bihaća i stoga sam sretan da možemo podijeliti radost Uskrsa sa svim građanima Bihaća „-kazao je fra Bono Tomić, bihaćki župnik.

Related posts