Elmedin Konaković: S merakom ću žrtvovati poziciju premijera

Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo, koji je nedavno napustio SDA i od koga je Kantonalni odbor ove stranke tražio da napusti i funkciju premijera, na svom Facebook profilu napisao je kako će “sa merakom žrtvovati ne samo poziciju premijera, već i političku karijeru a i mnogo više od toga ako zatreba.”

– Ne mislim na ove laži da sam mason. Ne mislim na sve ove izmišljotine plasirane kroz portale koji su do jučer dobijali naloge da o meni lijepo pišu, oni pišu kako im se kaže. Mislim na ove njihove ponude koje sam imao, da budem nosilac lista, da kao relativno mlad političar iskoristim priliku, ostanem u stranci i budem jedan od njenih lidera. Da budem karijerista, napisao je Konaković.

Još gore mu je, kako on ističe, to što misle da će medijski pritisak promijeniti njegov stav i da je tome podložan.

– Analiziram svoje postupke i razmišljam šta sam to loše uradio pa oni mogu misliti da će ponudama i pritiscima promijeniti stav mojih prijatelja i mene? Ova će priča izvući na čistac ako Bog da sve ove koji su uvezani u hobotnicu zbog koje stanje u društvu nije ni izbliza onako kako bi trebalo biti. Izvući će tu nepravdu na čistac. Vidjećete kako zastave vezu oni koji se lažno svađaju u javnosti, vezu zastave radi interesa koji su jači čak i od njihove mržnje koju jedni prema drugim osjećaju. Taj nam je njihov interes neprijatelj, napisao je Konaković na svom profilu.

 

Related posts