Ekonomski fakultet u Bihaću i ove godine učestvuje u projektu E4U

I ove se godine održava takmičenje za studente u Bosni i Hercegovini u okviru EUSR projekta „Outreach to Undergraduate Student – EU for You – E4U“ pod sloganom „Upalimo svjetlo za mladost BiH.“

Prošlogodišnji pobjednici Ekonomski fakultet Univerziteta u Bihaću i ove godine uzima učešće, igrom slučaja, kao i proše godine, pod oznakom žutog tima sa studentima iz Banja Luke, međutim, ovaj put ne sa Ekonomskog fakulteta, već sa Akademije umjetnosti što ih, kako kažu studenti iz Bihaća, dodatno pokreće na kreativnost i izradu projekta.

Naši su studenti zajedno sa mentorom doc.dr.sc Mirelom Kljajić-Dervić boravili u Konjicu na četverodnevnom Media Bootcamp-u gdje su zajedno sa ostalih 50 studenata 14 javnih fakulteta u Bosni i Hercegovini učili o procesu osmišljanja i izradi kreativne kampanje za informisanje javnosti o socio-ekonomskim reformama koje donose koristi građanima, a zemlju približavaju Europskoj uniji.

Nakon učenja i druženja u Konjicu, studenti počinju raditi na izradi kampanja, a najbolji tim će biti nagrađen putovanjem u Brisel gdje će studenti imati priliku predstaviti svoju kampanju institucijama EU.

Žutom timu, Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Bihaću i Akademiji umjetnosti iz Banja Luke, želimo mnogo kreativnih trenutaka koji će njihovu kampanju učiniti, nadamo se, kao i prošle godine, unikatnom i najboljom. – piše abc.

Related posts