Edin Džeko i Damir Džumhur se uključili u humanitarnu akciju za Dalal Omerović iz Bihaća

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije BiH i Damir Džumhur, najbolji bh. teniser, uključili su se u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za potrebe liječenja Dalal Omerović iz Bihaća.

Jednogodišnjoj Dalal je dijagnosticiran najteži oblik leukemije. Djevojčica se trenutno nalazi na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, a kako bi potpuno ozdravila treba biti podvrgnuta transplantaciji koštane srži koja će biti obavljena u inostranstvu.

Troškovi ovog operativnog zahvata izuzetno su skupi i još nije poznat tačan iznos potrebnih sredstava. Sigurno je da će se raditi o ogromnoj svoti, koju njeni roditelji nisu u mogućnosti osigurati bez pomoći dobrih ljudi.

Facebook grupa “Second Hand FB Shop Koteebi” organizuje humanitarni bazar i aukciju – “Za Dalal” u srijedu 1. oktobra u caffeu “Aquarius Vils”.

Džeko je donirao potpisan dres Rome, koji će se naći na aukciji, dok je Džumhur donirao majicu sa svojim potpisom koja će se moći kupiti putem aukcije.

Učestvovati mogu svi tako da doniraju jedan odjevni predmet, ili da kupe jedan od izloženih predmeta putem bazara ili aukcije. Bazar počinje u 17:30 sati, a aukcija počinje u 19.15 sati i trajat će do 20.30.

O ovoj humanitarnoj akciji obavješteni su i roditelji malene Dalal. S obzirom na to da je lječenje već u toku, oni neće biti prisutni. Prikupljeni novac će odmah biti uručen predstavnici porodice Omerović, Selmi Merdan.

– Svi ste dobrododošli, a zajedničkim snagama možemo olakšati lječenje malene Dalal – poručili su organizatori.

Related posts