Džeko nakon poraza: Bilo bi drugačije bez crvenog kartonaa skica


Reprezentativci Bosne i Hercegovine su večeras u Vroclavu u 4. kolu Lige nacija doživjeli težak poraz od Poljske, koja je bila bolja sa 3:0.

Izabranici Dušana Bajevića su bili ravnopravni s domaćinom u uvodnim minutama susreta, ali rani crveni karton Anela Ahmedhodžića je u potpunosti vodu naveo na mlin Poljaka, koji su to iskoristili i stigli do laganog trijumfa.

Tako je BiH došla na korak od eliminacije iz elitnog ranga Lige nacija, pošto je ubjedljivo na posljednjem mjestu grupe 1 Lige A sa svega dva boda.

“Sigurno da je ovo težak i neočekivan poraz, obzirom na ono što smo vidjeli prvih 20 minuta. Bili smo bolji i onda je po meni došla dosta diskutabilna odluka sudije da da crveni karton Anelu. Isto tako mislim da je prvi gol bio ofsajd. Ništa, idemo dalje. 70 minuta s igračem manje nije bilo nimalo lako igrati. Dali smo maksimum i nema se šta reći. Moramo okrenuti glavu i idemo dalje”, istakao je Dijamant i dodao:

“Sigurno da smo očekivali mnogo više i da nije bilo crveneog bilo bi drugačije sve.”

Džeko smatra da ne treba sada pričati o sreći i nesreći, a zadovoljan je jer je naša reprezentacija u ove tri utakmice dobili nekoliko mladih igrača.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts