Džanan Musa trojkom "uništio" Robinsona i dobio pohvale trenera nakon meča

Musa je susret otvorio defanzivnim skokom, a nakon toga lijepom asistencijom za Jarretta Allena, a u nastavku meča imao je još dvije dobre asistencije i dodao je još dva skoka.

Ipak, ključni potez Muse u ovom meču bila je fantastična “trojka” pred kraj treće četvrtine kada je Brooklny otišao na osam poena razlike, a kada je sa nekih deset metara pogodio preko Mitchella Robinsona i tako digao gostujuću klupu na noge. Treba reći da mu je Robinson u ovoj situaciji ostavio dosta prostora smatrajući da naš košarkaš ne može pogoditi šut iz te udaljenosti, ali već nekoliko sekundi nakon toga shvatio je da je napravio grešku.

Musa je nakon meča dobio pohvalu trenera Netsa Kennyja Atkinsona koji je pohvalio njegovu odlučnost, ali i preciznost.

“Važan šut, veoma važan šut Muse, a nakon toga i Garretta Templea. Dobro smo izvodili slobodna bacanja i mislim da je ključ pobjede u tome”, kazao je Atkinson.

Musa u posljednje vrijeme dobija sve veću minutažu u Brooklynu i pokazuje da se na njega ozbiljno može računati, a vrijednim radom koji kod ovog mladog bh. košarkaša sigurno neće izostati očekuje se da će još dodatno napredovati i izboriti se za još bolju poziciju u timu.

Related posts