Džanan Musa potvrdio: Igrat ću NBA ligu naredne sezone

Mladi bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa trenutno se nalazi u Trevisu gdje se održava NBA kamp nekoliko sedmica pred veliku noć, odnosno NBA Draft.

Već odavno je poznato da je Musa odlučio da se ovog ljeta prijavi na NBA Draft i očekuje se da bude izabran z prvoj rundi. Bh. košarkaš je odlučio da otputuje za Treviso kako bi razgovarao sa skautima i menadžerima NBA ekipa koji su zainteresovani za našeg košarkaša.

Musa je otkrio u razgovoru za američke medije da je već imao čak 23 razgovora. Bh. košarkaš je govorio o planovima pred NBA Draft, te je otkrio da će već u četvrtak putovati u New York, te da će trenirati i razgovarati s mnogim NBA timovima. Musa je poručio da će ostati u NBA i time je riješio dilemu mnogih koji su se pitali da li će možda odigrati još nekoliko sezona u Evropi.

“Imao sam 23 intervjua do sada s NBA timovima. Dobio sam razna pitanja, ali nekako najdraže mi je bilo kada su me pitali kojeg igrača biram kao uzora i rekao sam da je to Dražen Petrović. Mlađi igrači na Balkanu ne gledaju toliko Petrovića i starije košarkaše i više su nekako u fazonu Stepha Curryja i LeBrona Jamesa. Iskreno, gledao sam mnogo Petrovića kako je igrao i trenirao i za mene je on iznad svih”, rekao je Musa, te nastavio:

“Danas je bilo veoma uzbudljivo jer se prvi put susrećem s NBA skautima i veoma sam sretan zbog toga. Tri i po sata sam spavao u automobilu, ali svejedno sam želio doći u Treviso. Naredne tri sedmice će za mene biti veoma ispunjene jer već u četvrtak putujem za New York. Za sada nemam nikakav jasan raspored, idem tamo i onda ću znati više. Zadnja tri dana mislim da sam u San Antoniju ida ću trenirati s njima i to jedino znam”.

“Želim da radim s najboljim trenerima na svijetu i prvu godinu želim ostati u NBA i vidjeti kako je igrati u najjačoj ligi na svijetu. Najdraži igrač? Uh, on je u penziji sad, a to je naravno Kobe Bryant. Od aktivnih je to Manu Ginobili”.

sportsport.ba

Related posts