Džaferović u Bužimu otvorio Trg "Alija Izetbegović"

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravio je danas u Bužimu gdje je prisustvovao obilježavanju Dana općine Bužim, a proglašen je i počasnim građaninom ove općine.

Džaferović se sastao prvo sa rukovodstvom općine Bužim nakon čega je posjetio turbe generala Izeta Nanića i odao počast polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe.

Presijecanjem vrpce svečano je otvorio i novoizgrađeni Trg Alija Izetbegović koji se nalazi u Bužimu.

U 12.30 počela je svečana akademija i svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine Bužim, a članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću je tom prilikom dodijeljena povelja počasnog građanina Bužima.

“Gospodin Džaferović je dokazani prijatelj Bužima, koji nas je nebrojeno puta do sada podržao. Pomogao je realizaciju možda i najvećeg infrastrukturnog projekta u posljednjih nekoliko godina, odnosno izgradnju Trga “Alije Izetbegovića”, kao i nekolicine ostalih izuzetno važnih projekata za nas”, izjavio je načelnik Bužima Mersudin Nanić.

On je izrazio zadovoljstvo što su ugostili predstavnike državnog i federalnog političkog vrha, te zajedno s njima promovirali ogroman razvojni potencijal općine, ali i još jednom podsjetili na hrabrost i doprinos građana Bužima u najtežim vremenima za nas.

Programu obilježavanja manifestacije prisustvovala je i delegacija Vlade Federacije BiH, predvođena premijerom Fadilom Novalićem i ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem.

Foto: FENA

Related posts