Dybala prekrižen? Juve traži novu desetku

Paulo Dybala jedan je od trenutno najvrijednih igrača na tržištu, sigurno jedan od najtalentovanijih fudbalera današnjice i Juventus je sa njim imao značajne planove.

Argentinskom fudbaleru na početku sezone utrpana je desetka, kao znakovitost šta žele od njega. Platini, Baggio, Del Piero, Tevez… namjeravala je “Stara dama” od njega napraviti legendarnog fudbalera.

Ipak, kada krenu špekulacije da te traži pola svijeta i nudi ti bogatstvo, ne može čovjek ostati uspravan i čvrst, poljulja to i grdosiju. Dybala je već nekoliko puta napomenuo da se ne želi vezati dugoročno za Juventus, a sada je konačno i klub počeo da reaguje.

Navodno na radaru najtrofejnijeg italijanskog kluba je dvojac iz Engleske, Arsenalov Mesut Ozil i Tottenhamov Christian Eriksen. Jednog od njih dvojice vide kao potencijalnu “desetku”.

Prema pisanju Corriere dello Sporta prioritet je dovođenje Eriksena, no ako ne budu mogli platiti cijenu obeštećenja za 25-godišnjaka, okrenut će se Ozilu.

Zanimljivo je da je Eriksena ranije tražila Barcelona, koja je ipak dovela Coutinha, a otežavajuća okolnost za JUventus mogla bi biti i to što je 2016. Danac produžio ugovor i osjeća se vrlo lijepo u Tottenhamu.

“Sretan sam u Tottenhamu i nemam ništa negativno reći o klubu”, kazao je Eriksen u razgovoru za dansku TV3 Sport televiziju na pitanje o promjeni sredine.

/sportsport.ba

Related posts