Dvojica Bišćana digla na noge policiju tri kantona: Prespavali kod rodbine, ne u minskom polju

Dvojica Bišćana izazvala su rano jutros pravu pometnju u čak tri kantona, uspaničivši se da su se Fiatom Uno obreli usred minskog polja u Ilijašu. Ova informacija potvrđena je za Avaz.ba u Operativnom centru Civilne zaštite (CZ) Kantona Sarajevo (KS).

Nakon što su, vozeći se šumskim putićem iz pravca Breze ka Ilijašu, naišli na tablu s oznakom “mine”, odmah su alarmirali matični MUP Unsko-sanskog kantona (USK).

Prilikom razgovora sa službenikom MUP-a USK, kazali su da su im baterije na mobitelima pri kraju te da ne znaju šta da rade.

Iz ovog MUP-a obavijestili su MUP KS, koji je potom informaciju dojavio MUP-u Zeničko-dobojskog (ZDK).

Bišćani su na noge digli desetine ljudi, među kojima i policajce iz Ilijaša, Breze, Zenice, Bihaća, Sarajeva, kao i pripadnike općinskih i Federalne uprave CZ.

Policajci iz Ilijaša na lokalitetu Lješeva, za koji su mladići u dojavi MUP-u USK tvrdili da se nalaze, nisu pronašli nikakvo vozilo. Ni brezanski policajci nisu imali ništa više uspjeha. Od Fiata i Bišćana nije bilo ni traga ni glasa.

Cjelonoćna saga okončana je pozivom majke jednog od mladića, koja je bihaćku policiju obavijestila da su se oni na kraju automobilom vratili u Brezu te da su prespavali kod rodbine.

– Šta su ti ljudi iz Bihaća radili u ta doba po šumi u okolini Breze, meni stvarno nije jasno – rekao nam je sagovornik iz Operativnog centra CZ K

(Izvor: Avaz.ba)

Related posts