Državljani Hrvatske koji borave u BiH moći će glasati na izborima za Evropski parlament

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, dalo je saglasnost za organizovanje glasanja državljana Republike Hrvatske koji borave na teritoriji Bosne i Hercegovine, u povodu održavanja izbora za Evropski parlament iz Republike Hrvatske.

Hrvatski državljani koji borave u BiH mogu glasati 9. juna 2024. od 7 do 19 sati na sedam lokacija u BiH.

To su lokacije u Franjevačkom međunarodnom studentskom centru u Sarajevu, Kampusu Sveučilišta u Mostaru, Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Banjoj Luci, Hrvatskom kulturnom centru “Sv. Franjo” u Tuzli, Osnovnoj školi “Ivan Goran Kovačić” u Livnu, Osnovnoj školi “Vitez” u Vitezu i Školskom centru fra Martina Nedića u Orašju, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Brojni analitičari ovogodišnje izbore za Evropski parlament ocjenjuju kao jedne od najvažnijih, a očekuje se kako će se najveća bitka voditi između predstavnika evropskih konzervativaca kao i krajnje desnice čiji su predstavnici nekoliko puta najavljivali politički pohod ka Briselu te su izrazili nadu da će upravo ovogodišnji izbori predstavljati prekretnicu za Evropu.

Izvor: Klix.ba

Related posts