Dragičević: "Nikad se neću pomiriti s činjenicom šta su mom sinu radili pet dana"

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića (21) čije tijelo je pronađeno na ušću rijeke Crkvena u Vrbas šest dana nakon što je prijavljen njegov nestanak, zatražio je obraćanje poslanicima Narodne skupštine RS-a.

– S obzirom na informaciju iz javnosti da bi trebala biti zakazana posebna sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj bi se razmatralo stanje bezbjednosti u Banjoj Luci i RS-u sa posebnim osvrtom na smrt mog sina, smatram da bih se, kao Davidov otac i predstavnik grupe “Pravda za Davida” koja broji preko 90.000 članova, trebao obratiti i govoriti na spomenutoj sjednici. Molim vas da odobrite moje obraćanje u trajanju od desetak minuta – pročitao je Davor Dragičević svoj zahtjev upućen Nedeljku Čubriloviću, predsjedniku Narodne skupštine RS-a večeras na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

Inače, na sjednici Kolegija Narodne skupštine RS, zakazanoj za sutra u 11 sati, bit će odlučeno o zahtjevu 29 poslanika za održavanje posebne sjednice na kojoj bi bilo “razmatrano stanje bezbjednosti u Banjoj Luci i RS – ‘Pravda za Davida – Pravda za sve'”.

Davor Dragičević rekao je da će, ukoliko sjednica bude održana, otići da se obrati jer institucije ne rade svoj posao i nakon toga napustiti sjednicu, javlja Anadolu Agency (AA).

I večeras se veliki broj građana okupio u centru Banje Luke u znak podrške porodici Davida Dragičevića. Okupljanja građana počela su 26. marta nakon identifikacije njegovog tijela i prve policijske konferencije za novinare, a organizovana su putem Facebook grupe pod nazivom “Pravda za Davida” koja je, kako se navodi, “formirana s ciljem rasvjetljavanja slučaja nestanka i ubistva Davida Dragičevića”.

Davor Dragićević i večeras je ponovio da je saučesništvo u ubistvu veći zločin nego ubistvo.

– Sa svim se mogu pomiriti, ali ne mogu sa činjenicom šta su mu radili pet dana i nikad se neću pomiriti – kazao je Dragičević.

Ponovio je i “mir, dostojanstvo, bez politike, vjere, nacije”.

– Jesmo li ljudi? – uzviknuo je Davor Dragičević, na što je masa odgovorila: “Jesmo!”.

– Pravda za Davida, pravda za sve nas, pravda za našu djecu. Mi, gospodo, ostajemo ovdje – uzvikivali su Dragičević i masa.

– Ti dobro znaš da tata zna sve – riječi su kojima je Davor Dragičević završio svoje obraćanje.

I večeras je puštena pjesma koju je napisao David Dragičević “Klinac iz geta”, okupljeni su je pjevali podignutih ruku i stisnutih šaka, nakon čega su pročitane poruke podrške.

Roditelji Davida Dragičevića smatraju da je njihov sin ubijen te traže da se otkriju i privedu pravdi počinioci, kao i svi koji su pokušali da “zataškaju” ovaj slučaj.

Rezultate prethodne istrage policija je dostavila Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, smatrajući da u ovom slučaju ne postoje elementi krivičnog djela.

Tužilaštvo se u vezi ovog slučaja dva puta obratilo javnosti saopštenjima u kojima navode da tim tužilaca utvrđuje sve okolnosti smrti mladića. U slučaju Dragičević urađene su i dvije obdukcije čiji rezultati se razlikuju u vremenu smrti.

Related posts