Dragan Bursać: Svi u entitetu RS prenijeli lažnu vijest, bez izuzetka

Mediji u entitetu RS, svi, dakle bez izuzetka, prenijeli lažnu vijest da se okupljaju nekakvi ekstremisti u Bužimu pod naslovom ‘Marš u Bužimu’! Uniformisani sa fantomkama i zelenim beretkama uzvikivali Alahu ekber.

Nemojte to raditi! Evo prave informacije, napisao je danas ugledni književnik i naš kolumnista Dragan Bursać na društvenim mrežama.

Naime, Bursać je, nakon što je, kako je i sam istaknuo, mnoštvo medija u ovom dijelu Bosne i Hercegovine objavilo “uznemirujuće snimke iz Bužima” o, navodno, ekstremistima koji su se okupili i uznemiravali, objavio link s vijesti o čemu se zapravo radilo.

“Na današnji dan prije 29 godina ‘Bužimski vitezovi’ su munjevitim ratnim podvigom u dobro isplaniranoj i vođenoj akciji ušli iza linija agresorske vojske, te stvorili pomutnju u njihovim redovima.

Oslobođena je značajna teritorija, te zaplijenjena veća količina tehnike i naoružanja. Briljantno pripremljena i izvedena bitka ostala je upisana pod nazivom Munja 93. Tim povodom se u znak sjećanja na poginule branioce svakog 11. januara okupe preživjeli, članovi porodica poginulih, predstavnici vlasti, ali i brojni prijatelji i sugrađani. Tako je bilo i danas. Na spomen obilježju Kedića glavica centralnom manifestacijom završeno je obilježavanje 29. godišnjice bitke Munja 93”, objavili su s RTV USK, čiju je informaciju Bursać i podijelio.

Dakle, nije riječ bila o ekstremistima, s fantomkama, već o obilježavanju još jedne godišnjice akcije ‘Munja 93’ u kojoj je zabilježena jedna od važnih pobjeda branilaca tadašnjeg slobodnog dijela Bihaćkog okruga.

IZVOR : Radiosarajevo.ba

Related posts