Dr Šabić s delegacijom GO SDA posjetio muftiju hfz. Kudića

Predsjednik Gradske organizacije SDA Bihać, dr. Emir Šabić posjetio je Muftijstvo bihaćko i muftiju bihaćkog, hafiza Mehmeda ef. Kudića.

Dr. Šabić je sa stranačkom delegacijom upoznao muftiju Kudića sa aktivnostima koje
novoformirani tim ima namjeru realizirati u narednom periodu.

GO SDA Bihać sudjeluje u vlasti u gradu Bihaću, a budući da postoje brojne i važne teme koje same po sebi zahtijevaju tjesnu saradnju između Muftijstva bihaćkog i svih aktera lokalne vlasti, dr. Šabić se zahvalio muftiji bihaćkom na ukazanom prijemu i ovom prilikom istakao na veoma važnu ulogu i značaj Islamske zajednice u očuvanju identiteta i kulture Bošnjaka grada Bihaća i šire regije Bosanske Krajine.

U razgovoru je iskazana podrška projektima od značaja za Muftijstvo bihaćko sa nivoa lokalne zajednice, ali i zainteresiranost za uspostavljanje sistemskih rješenja u cilju jačanja kapaciteta pomoći povratničkim porodicima na području entiteta RS i održivog povratka, te realizaciji projekata od značaja za život Bošnjaka Bihaća i šire regije.

Ovom prilikom muftija Kudić zahvalio se dr. Emiru Šabiću i njegovim saradnicima na ovoj posjeti i naglasio da: “Bihać je centar kantona i Krajine i pozitivni procesi koji se u njemu odvijaju svakako mogu uticati i na druge gradove i zbog toga je važno da se osigura nesmetana realizacija brojnih projekata koji će biti od značaja za građane, među kojima je svakako aerodrom u Bihaću. Političke različitosti ne smiju biti prepreka u realizaciji dobrih i korisnih projekata.”

U narednom periodu, dr. Šabić je nagovijestio održavanje sastanaka i s drugim akterima društvenog i političkog života na području grada Bihaća i Unsko-sankog kantona.

Related posts