Donacija bolničkih kreveta za sansku Opću bolnicu

U Opću bolnicu Sanski Most danas je dopremljena vrijedna donacija u vidu 48 bolničkih kreveta uključujući i prateću opremu.

Radi se o donaciji koja je realizirana zahvaljujući Humanitarnoj organizaciji „For Life“ iz austrijskog grada Linza. Radi se o humanitarnoj organizaciji koju čini veliki broj bh. građana koji žive u ovoj državi, i koji su nebrojeno puta pokazali spremnost da pomognu svoju domovinu.

Za realizaciju ove akcije velike zasluge između ostalog pripadaju Safiji Ramić i Sanjanki Zemiri Hadžalić, koje su bile uključene u sve aktivnosti prikupljanja i dopremanja donacije u Sanski Most.

Humanitarna organizacija „For Life“ iz Linza, nastala je kao rezultat saradnje privrednika u Austriji porijeklom iz BiH i pravi je pokazatelj velikog značaja bh. dijaspore.

Do sada su sproveli niz uspješnih akcija sa humanitarnim predznakom, zahvaljujući kojima je dopremljena značajna pomoć u BiH, a posebno se ističe pomoć brojnim zdravstvenim ustanovama, što svjedoči i posljednji primjer pomoći za sansku opću bolnicu.

Related posts