Dodik: Situacija je ozbiljna, nećemo uvoditi neke nove mjere ukoliko to zaista ne bude potrebno

Za sada imamo pokrivene očekivane gubitke sa stanovišta izvora koje smo obezbijedili putem Međunarodnog monetarnog fonda, istakao je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je epidemiološka situacija ozbiljna i da je jedini način borbe protiv koronavirusa poštovanje propisanih mjera, te apelovao na građane da ih poštuju kako bi mogla da se spriječi dalja eskalacija epidemije.

Dodik je rekao da i zemlje koje uspijevaju da se izbore sa epidemijom nemaju nikakve druge mjere od ovih koje se promjenjuju i u RS, ali da imaju veću disciplinu u njihovom sprovođenju. 

– Mi nećemo uvoditi neke nove mjere ukoliko to zaista ne bude dramatično potrebno i pokušaćemo da apelima i ukazivanjima osiguramo njihovo poštivanje – rekao je Dodik novinarima u Bijeljini nakon sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

Dodik je ukazao da nema zemlje na svijetu koja već ne osjeća značajne gubitke koje je pričinila pandemija koronavirusa, a ozbiljne gubitke ima i RS. 

– Za sada imamo pokrivene očekivane gubitke sa stanovišta izvora koje smo obezbijedili putem Međunarodnog monetarnog fonda, pa i evropskih fondova, i vjerujemo da ćemo moći brzo da uđemo u fazu oporavka – rekao je Dodik i dodao da je zahvalan zdravstvenom osoblju koje je uložilo velike napore u borbi protiv virusa koja već previše dugo traje. 

Sa članom Predsjedništva BiH i predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom razgovarali smo o sedamnaest izuzetno važnih tema i o brojnim projektima, kao što je izgradnja autoputa, sistema zaštite od poplava, gasifikacije, nove sportske dvorane i drugim projektima koje ćemo zajednički realizovati u narednom periodu, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Izvor: Avaz.ba

Related posts