Admir zvani “Petak” cijelu porodicu uveo u biznis s drogom

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla predložio određivanje jednomjesečnog pritvora za šest osoba iz Kalesije, koje su osumnjičene za prodaju droge.

Tužilac je predložio pritvor za Admira Jusufovića (33) zvanog Petak, Demira Jusupovića (37), Aldina Jusupovića (19), Smilju Čančarević (31), Feridu Jusupović (61) i Almu Čatibušić (31), svi iz Kalesije.

Nezvanično, u pitanju su braća, njihove supruge, te ostala rodbina. Admira Jusufovića terete da je organizovao grupu, a on je još osumnjičen i za nedozvoljeno držanje oružja.

Po nepotvrđenim informacijama, Admir Jusufović je cijelu porodicu uveo u biznis sa drogom, osim oca, koji je imao infarkt. Mještani Kalesije sumnjaju da je Jusufović imao veze u policiji koje su znale čim se bavi i tolerisale mu to, pišu Nezavisne novine.

“Sumnja se da je Admir Jusufović organizirao grupu unutar svoje porodice, u kojoj su bili i ostali, te da je od jula prošle do aprila ove godine od određenih osoba iz Sokoca i na drugim lokacijama nabavljao veće količine kanabisa, heroina, kokaina, spida i ekstazija”, navodi se u saopštenju iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Drogu je potom, kako se sumnja, predavao ostalim članovima, koji su imali različite uloge u grupi.

“Drogu su vagali, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području Kalesije i drugih mjesta u Tuzlanskom kantonu”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Pripadnici MUP-a TK su prekjučer pretresli šest lokacija u Kalesiji i na jednoj lokaciji u Tuzli, nakon čega su uhapsili članove ove grupe.

Tokom pretresa pronađena je određena količina amfetamina, veći iznos novca, dva pištolja, ali i drugi predmeti koji su služili ili koji potiču iz krivičnih djela.

U februaru ove godine su pripadnici PU Kalesija pretresli vozilo osobe koja je dostavljala marihuanu za ovu grupu, te je u automobilu pronađeno više od jednog kilograma te droge.

Mještani Kalesije koji poznaju osumnjičene kažu da se po njihovom ponašanju nikada ne bi reklo da diluju drogu.

Kako se nezvanično saznaje, Admir Jusufović poznat je policiji odavno. On je 2010. godine bio teško povrijeđen nakon što su na njega u Gornjoj Kalesiji pucala trojica Tuzlaka. U novembru 2015. godine se prevrnuo autom na krov nakon što je prepolovio banderu na putu Kalesija – Sapna, te odbio ljekarsku pomoć.

Pripadnici PS Kalesija, kako nezvanično saznajemo, 5. januara ove godine pokušali su zaustaviti auto kojim je upravljao Jusufović, a nakon što se on nije zaustavio, uslijedila je policijska potjera za njim.

Tokom bjekstva on je iz automobila izbacio automatsku pušku, a onda je autom došao pred Policijsku stanicu u Kalesiji, gdje je i uhapšen. Policija je tada pretražila teren kojim je osumnjičeni bježao svojim automobilom, te su pronađeni automatska puška i tri okvira municije. Noć ranije u centru Kalesije došlo je do pucnjave tokom koje je izrešetan BMW u vlasništvu Admira Jusufovića.

Related posts