Dobro se pripremite za loše vremenske prilike: Na “Grbavicu” neće biti dozvoljeno unijeti kišobran

Na utakmici naše reprezentacije protiv Belgije, iz sigurnosnih razloga neće biti dozvoljeno unošenje na stadion predmeta kao što su: ruksaci, torbice, veće ručne torbe, niti bilo koji tvrdi predmet.

Također, neće biti dozvoljeno unošenje transparenata, banera i sličnih pisanih materijala. Zabranjeno je unošenje hrane i pića na stadion.

Zbog najave loših vremenskih prilika na dan odigravanja utakmice, preporučujemo navijačima da obuku prikladnu topliju odjeću, te priručne kišne jakne ili kabanice, jer iz sigurnosnih razloga neće biti dozvoljen unos kišobrana na stadion.

Na svim ulazima stadiona “Grbavica” prilkom ulaska gledalaca će biti pojačana kontrola od strane pripadnika ovlaštene zaštitarske agencije koja će osiguravati utakmicu, kao i pripadnika policije, uz videonadzor.

– Još jednom pozivamo navijače da gromoglasno bodre našu reprezentaciju, te da iskažu dužno poštovanje himni Belgije i svim akterima utakmice. Napominjemo da se naš državni tim nalazi pod posebnim monitoringom zbog prethodnih događaja i aktuelne suspenzije stadiona u Zenici, pa bi svaki eventualni novi incident mogao imati nesagledive posljedice – saopćeno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Related posts