Dobre vijesti za Bišćane: Uskoro počinje asfaltiranje raskopanih bihaćkih ulica

Oko 12 km raskopanih bihaćkih ulica uskoro će dobiti asfalt. Sredstva od skoro 2 miliona KM su obezbijeđena. Izvođač na kanalizacionoj mreži završio je 90% radova, a poznat je i izvođač koji će asfaltirati ulice. Ipak, rokovi će najvjerovatnije biti probijeni.

Projekat izgradnje sistema odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda u Bihaću privodi se kraju. Postrojenje za prečišćavanje je stavljeno u pogon, a 90% radova na kanalizacionoj mreži već je završeno. Rok u kome izvođač ”Euroasfalt” treba završiti radove je kraj aprila, međutim iz Gradske uprave Bihać kažu da će on biti probijen, što ne bi trebalo imati posljedice.

„Grad Bihać neće snositi nikakve financijske posljedice, dok za ”Evroasfalt” je sad prerano govoriti o tome jer postoje realna potraživanja ”Evroasfalta” za produžetak roka, uslijed zimskih uslova“, rekao je Ermin Merdanić, šef jedinice za implementaciju KFW projekta.

Probijanja roka neće uticati ni na asfaltiranje završenih ulica. Do sada je kompletirano njih 6, a s obzirom da je okončana i tenderska procedura izvođač ”Sany Boy” asfaltiranje će početi vrlo brzo.

„Predviđeni rok za okončanje radova ”Evroasfalta” bio je 30.4., mislim da će taj rok biti malo prolongiran, ali to nas neće omesti da mi možemo već iduće sedmice izvođača uvesti u posao i krenuti sa glavnim saobraćajnicama koje najveći promet trpe da bi se moglo početi sa asfaltiranjem“, rekla je Edina Osmanović, direktorica Zavoda za prostorno uređenje.

Građani Bihaća mogli bi uskoro odahnuti. Prašina će prestati gušiti prolaznike i stanovnike raskopanih ulica, a njihovi automobili neće više trpjeti štetu. Grad na Uni početak turističke sezone ipak bi trebao dočekati s asfaltom. – piše federalna.

Related posts