DJ Avicii je umro nakon što se posjekao razbijenom flašom vina

Kako pišu američki mediji, DJ Avicii je preminuo zbog gubitka velike količine krvi nakon što se izrezao razbijenim staklom. Nekoliko izvora bliskih ovom mladom muzičaru potvrdilo je počinio samoubistvo, kako je i njegova porodica potvrdila krajem aprila u saopštenju za javnost.

Pretpostavlja se da je Šveđanin razbio flašu vina, a zatim staklom nanio sebi smrtonosne povrede.

DJ Avicii je zbog zdravstvenih problema i ranijih godina bio prisiljen otkazati sve nastupe, a bolovao je od akutnog pankreatitisa, teške upale gušterače koja je uzrokovana pretjeranim konzumiranjem alkohola.

“Mnogo je razmišljao o značenju života i sreće. Nije mogao dalje nastaviti i želio je pronaći mir”, napisali su u izjavi za javnost njegovi roditelji, glumica Anki Liden (71) i pjevač Tommy Korberg te brat, glumac Anton Korberg (40).

Obitelj švedskog muzičara, čije je pravo ime Tim Bergling, je istakla kako je on bio krhka, umjetnička duša koja je tražila odgovore na egzistencijalna pitanja. Dodali su kako je bio perfekcionista koji je uvijek htio postići više nego šro se očekivalo od njega i da je mnogo putovao, a težak rad i naporni tempo zadavao mu je mnogo stresa.

Beživotno tijelo DJ Aviciija policija je pronašla 20. aprila u gradu Muscatu u Omanu. Imao je 28. godina, a nakon njegove smrti oglasio se nekoliko njegovih bivših djevojaka, međutim, on je u tajnosti imao vezu s češkim modelom Terezom Kacerovom (25).

“Provela sam posljednje dane čekajući da se probudim i da mi neko kaže kako je ovo sve bila bolesna šala i užasna greška. Mislim da sam konačno shvatila da te zaista nikada više neću vidjeti”, napisala je Tereza Kacerova u poruci posvećenoj DJ Aviciiju.

Avicii je osvojio dvije MTV Music Awards nagrade, nagradu Billboard Music te je dva puta bio nominovan za Grammyja. Neki od njegovih najvećih hitova su “Wake Me Up!”, ” The Days”, “You Make Me”, “Hey Brother” i “Levels”.

klix.ba

Related posts