Dino Merlin prvi put u karijeri priređuje koncert u Dubaiju

Dino Merlin će prvi put u karijeri održati koncert u Dubaiju koji je planiran za 6. april. Riječ je o svjetskoj turneji koju će nastaviti i u drugim većim gradovima. Međutim, prije Dubaija planira drugi put napuniti varaždinsku Arenu, nakon što je nedavno rasprodao zadarsku Arenu i priredio nezaboravan doživljaj.

Nastup u varaždinskoj Areni 3. marta već je rasprodan i to je drugi koncert u Varaždinu u sklopu aktuelne turneje “Hotel Nacional” iako je posljednji put nastupio tamo 2016. godine.

Cijeli Dinin tim posebno se priprema za koncert u Areni s obzirom na to da želi opravdati veliku popularnost koju je stekao u cijeloj regiji. Tako će se vjernoj publici predstaviti novom produkcijom, pozornicom i posebnim vizuelno-scenskim efektima.

“Čemu lijepa priča ako je ne možete više puta doživjeti? Ova naša priča o ‘Hotelu Nacional’ počela je prije nepune četiri godine i gotovo 80 koncerata je iza nas. Mislim da smo nastupali u najljepšim prostorima na Mediteranu, a pjevali smo do sada ukupno pred više od 650.000 ljudi. Osjećam da je ova turneja iza sebe ostavila jedan poseban trag i jedan lanac ljudi koji je povezan karikama koje smo skupa kovali svakim novim koncertom u svakom novom gradu. Nevjerojatno sam sretan čovjek što imam publiku kakvu imam i što srećem sva ova divna lica širom svijeta”, kazao je Dino Merlin nakon što je čuo informaciju da je rasprodao još jednu Arenu.

Dino Merlin za proljeće i ljeto priprema nove podvige, očekuju nas veliki open-air koncerti i koncerti na nekim od najznačajnijih svjetskih destinacija. Nakon pomenutog Dubaija svjetsku turneju nastavlja u Australiji i Novom Zelandu, a u maju se vraća na velika vrata u Istanbul i to u Zorlu Centar, jedan od najvažnijih centara na svijetu za muzičko-scenske umjetnosti.

Ultimativni muzičko-scenski show, iskrena emocija i jedinstvena energija i karizma razlozi su zbog kojih Dino Merlin već godinama obara rekorde i zbog čega su njegovi koncerti nezaboravan doživljaj.

Related posts