Dinamo ponovo zadao zadaću iz poslovanja: Na Maksimiru se broje novci

Ništa drugačije nije bilo ni ovog ljeta. Hrvatski klubovi su ozbiljno trgovali na ovom prelaznom roku, ali nijedan ni blizu kao Dinamo.

Zagrebački Modri su tako ovog ljeta zaradili oko 35 milona eura. Napustio je Dinamo, između ostalih, i naš Armin Hodžić koji je za 2.4 miliona eura pojačao mođarski MOL Vidi.

Najveći transferi su, pak, bili oni mladih igrača – Filipa Benkovića, Borne Sose i Ante Ćorića. Benković je za 14.5 miliona eura prodan Leicesteru, Sosa je za šest miliona eura otišao u Stuttgart, dok je za istu cifru Ćorić pojačao Romu.

Odlično je zaradio Dinamo i od transfera Soudanija u Nottingham Forest (3 miliona eura), dok je Ivan Fiolić otišao put Genka za 2.5 miliona eura.

Sa druge strane Dinamo je ovog ljeta potrošio oko šest miliona eura na nova pojačanja od čega najviše za mladog ofanzivnog veznjaka Lokomotive Lovru Majera, 2.5 miliona eura. Između ostalih, Dinamo je za 1.5 miliona eura pojačao Emir Dilaver iz Lecha, dok je Mislav Oršić koreanskom Ulsanu plaćen okruglo milion eura.

sportsport.ba

Related posts