Dijelovi Bosanskog Petrovca već godinu bez ulične rasvjete

Zbog nereguliranih odnosa između bihaćke podružnice Elektrodistribucije i Općine Bosanski Petrovac, stanovnici pojedinih dijelova ovog gradića žive u mraku. Kažu, sad je najopasnije, jer krenula je nastava, pasa lutalica je sve više, a ulična rasvjeta je ili slaba ili je u nema.

Nakon 25 godina ljudi koji su izbjegli u Bosanski Petrovac dobili su krov nad glavom u novoj zgradi. Istovremeno su sretni i u konstatnom strahu. Nemaju uličnu rasvjetu, pa kada mrak padne njihova zgrada je u potpunoj tami.

– Najgore je za djecu, ovdje ih ima svih uzrasta, kako će oni dolaziti. Jedino što se vidi su psine koje dolaze u mraku. Niti je osvijetljena zgrada niti ima kakvog svjetla iza – priča izbjeglica iz Prnjavora Izudin Tešnjak.

– Ovdje je mrkli mrak navečer, ne vidiš izaći. To nam je najveći problem – dodaje Mevlida Muharemović, izbjeglica iz Gradiške.

Dijelovi Bosanskog Petrovca već godinu bez ulične rasvjete

Zbog nereguliranih odnosa između bihaćke podružnice Elektrodistribucije i Općine Bosanski Petrovac, stanovnici pojedinih dijelova ovog gradića žive u mraku. Kažu, sad je najopasnije, jer krenula je nastava, pasa lutalica je sve više, a ulična rasvjeta je ili slaba ili je u nema.Više na: www.federalna.ba/bhs/vijest/249983

Gepostet von federalna.ba am Sonntag, 16. September 2018

Obraćali su se općinskoj administraciji, a oni opet Elektrodistribuciji u Bihaću. Zasad bez uspjeha.

– Da li je razlog tome komunalne takse koje mi naplaćujemo po zakonu od njih, a koje ranije nisu bile naplaćivane, u pitanju je preko 100.000 maraka godišnje – priča načelnik Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić.

Iz press-službe Elektrodistribucije potvrđuju da s Općinom Bosanski Petrovac nemaju regulisane odnose, pa ni u pogledu komunalnih naknada te da su se pojavili problemi pravne, finansijske i tehničke prirode.

– Nakon što JP Elektroprivreda i Općina Bosanski Petrovac reguliraju međusobne obaveze moći će se udovoljiti Zahtjevu Općine za postavljanje instalacija javne rasvjete na stubove niskonaponske mreže u vlasništvu JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo – navode iz Elektrodistribucije d.d. Sarajevo.

Problem ulične rasvjete u Petrovcu aktuelan je otprilike godinu dana. Vrijeme je da se iznađe rješenje da bi se stanovnici u ovom gradiću osjećali sigurnijim.

federalna.ba

Related posts