Detalji stravičnog sudara u BiH: Poginuo vraćajući se kući

Vitomir Mikić (53) iz Čelinca poginuo je nedjelju naveče u stravičnom sudaru na izlazu iz Banje Luke prema Mrkonjić Gradu. Po riječima mještana, on se kobnih momenata iz pravca Banje Luke golfom “dvicom” vraćao kući u čelinačko mjesto Memići, a iz nepoznatih razloga sudario se sa VW polom.

Za volanom pola, kako je potvrđeno Nezavisnim novinama, bio je Banjalučanin Milovan Savić (25), koji je povrijeđen, baš kao i Mikićeve saputnice Dušana Mikić (60) i šesnaestogodišnja B.M.

Brojni ostaci automobila, poput retrovizora, stakala, branika i komada lima, svjedoče o tragediji.

Intervenisali su i vatrogasci, koji su izvlačili jednog od povrijeđenih.

“I vatrogasci su se namučili, jer je nakon zbora na Manjači na putu bio haos, ogromna gužva. Jedva su se probili do unesrećenih”, otkriva izvor Nezavisnih.

Mještani kažu da je sudar bio jeziv, i ističu da su se vozila odbila jedno od drugog – golf u kanal s desne strane idući od Banje Luke, a polo se zaustavio na suprotnoj strani.

“Srećom, polo se nije survao u Vrbas. Bilo je stvarno užasno gledati te scene. Šta je bilo, to sam Bog zna. I sami vidite da je ovdje pravac, da je preglednost dobra. Je li neko brzo vozio, preticao, ili je u pitanju nešto drugo, to se ne bih usudio reći”, priča jedan mještanin.

On kaže da su oba vozila uništena gotovo do neprepoznatljivosti, što samo po sebi govori o kakvom je sudaru riječ.

“Čuo sam da su se ti Mikići, koji su bili u golfu, vraćali kući u Memiće, kod Čelinca. Kada sam vidio da je i djevojčica u autu, to me je dodatno uznemirilo. Nadam se da ovi putnici koji su preživjeli nisu kritično”, naglašava naš sagovornik.

Ljekari kažu – svi su stabilno. Savić je odmah po prijemu u Univerzitetski klinički centar RS pregledan, zbrinut i pušten na kućno liječenje. Mikićeva je primljena sa kontuzionim povredama glave i tijela. Njeno zdravstveno stanje je stabilno i ostaje na daljem liječenju i praćenju.

Šesnaestogodišnjakinja je zadobila povrede glave i kostiju lica. Trenutno je stabilno, a sve dalje prognoze su preuranjene.

“Radi daljeg liječenja i praćenja pacijentkinja ostaje hospitalizovana u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje”, rekli su iz UKC RS.

Related posts