Delegacija gradske uprave posjetila prostore Kombiteksa

Nakon posjete privrednom društvu Laser, delegacija gradske uprave Bihać posjetila je prostore privrednog društva Kombiteks. U razgovoru sa Šefikom Smlatićem, stečajnim upravnikom istaknuta je spremnost gradske uprave za povezivanjem sa preduzećima koja su od značaja za lokalnu zajednicu i njen dalji razvoj. Šefik Smlatić, koji je na funkciji stečajnog upravnika više od godinu dana, u svom obraćanju istakao je da je Kombiteks sa proizvodnjom u potpunosti stao 2002. godine.

„Danas, uposleni u Kombiteks d.d. u stečaju čine ogromne napore da godinama zapušteni industrijski kompleks očuvaju od daljeg propadanja. Mi ne možemo vratiti u život firmu koja je otišla u stečaj, ali zato možemo resurse, objekte i imovinu staviti u funkciju kroz jedan novi oblik djelatnosti, da se uvode nove tehnologije i uopće nije važno da li će to biti ista djelatnost, bitno je da ovo što je ostalo od Kombiteksa sutra bude u funkciji i da zapošljava ljude „-kazao je Smlatić.

Osnovna vrijednost industrijskog kompleksa Kombiteks ogleda se u samoj blizini grada i dobroj putnoj komunikaciji sa izlazom na glavne saobraćajnice. Osim toga, Kombiteks ima riješenu svu dokumentaciju u smislu imovine i ostalih komunalija, a i sam brend Kombiteks je sam po sebi privlačan, jer kupci vrlo lako mogu da pronađu sjedište firme koja odluči ovdje da instalira svoje pogone.

Namjera je sadašnjeg stečajnog upravnika da na ovom industrijskom kompleksu nastane cijeli jedan sistem sastavljen od više preduzeća, u kome će svako od njih sačinjavati jednu cjelinu koja će i dalje nositi naziv Kombiteks. Stečajni upravnik planira do kraja ove godine organizirati sastanak sa novim investitorima u cilju realizacije otvaranja moderne Industrijske zone.

Konačni cilj uprave je da se po ulasku u posjed novih investitora i stavljanja u funkciju istih, ovaj kompleks poslovnih objekata dobije naziv „Industrijsko-poslovna zona Kombiteks“, a da ulica koja vodi u objekte dobije naziv „Ulica radnika Kombiteksa“.

S ciljem podrške daljim planovima preduzeća, gradska uprava Bihaća organizirati će sastanak menadžmenta JP „Vodovod“ d.o.o. Bihać sa upravom kako bi se sanirala vodovodna mreže. Istovremeno, nadležne Službe će prioritetno pomoći preduzeću u rješavanju pitanja nove saobraćajnice i njenog priključka na magistralnu cestu kod pribavljanja urbanističke saglasnosti i rješavanja imovinskih pitanja.

Related posts