Dani Doma zdravlja Bihać 2017

Dom zdravlja Bihać već nekoliko godina za redom organizira Dane Doma zdravlja u povodu Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 7. aprila.

I ove godine pripremljeno je pregršt aktivnosti vezanih za edukaciju pacijenata i promociju zdravlja. Vršiti će se besplatno mjerenje šećera u krvi i krvnog tlaka, mjerenje triglicerida i holesterola u glavnoj zgradi Doma zdravlja Bihać, Služba za zdravstvenu zaštitu djece vršiće antropometrijska mjerenja i podjelu kašica za bebe, osnovnoškolci će posjetiti Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju gdje će im se govoriti o pravilnom držanju tijela i nošenju školske torbe, učenici će biti upoznati sa radom Službe za Hitnu medicinsku pomoć i poslušaće predavanje o oralnoj higijeni.

Osim toga, u suradnji sa medicinskim osobljem i ljekarima Doma zdravlja održaće se predavanja u KŠC Ivan Pavao II u Bihaću na temu: “Poremećaji lokomotronog aparata kod adolescenata” a za medicinsko osoblje u glavnoj zgradi Doma zdravlja organizirana su predavanja na teme: “Febrilne konvulzije,konvulzivna stanja i prevencija”, “Dijabetičko stopalo, šta je to?”, “Smijernice trauma kursa kod vanbolničke Hitne medicinske pomoći”, “Skrining kod novorođenčadi”, “Povrede glave i intervencije”.

Za sva predavanja vrata Doma zdravlja su otvorena.

Related posts