Dačić izmislio Izetbegovićevu izjavu o Srbima, poručuje da je trebalo proglasiti nezavisnost RS

Dačić je u srijedu rekao za Prvu TV da je trebalo proglasiti nezavisnost Republike Srpske onoga trenutka kada je to učinilo Kosovo.

“To dvoje se nikako povezati ne može. Uzalud Dačić, Miloševićev učenik, pokušava da povuče paralele. BiH je riješena”, rekao je Izetbegović juče u Mostaru.

On tvrdi da je “isto zlo ‘predvođeno Miloševićem’ pogodilo i Kosovo i BiH”.

Danas je na ovu Izetbegovićevu izjavu prilično nervozno reagovao šef srpske diplomatije Ivica Dačić:

– Šta reći o čoveku koji da bi ispunio Alijin amanet kaže da su Srbi gori od Hitlera? Njemu je definitivno potrebno lekarsko posmatranje. Naravno da se mogu povući paralele između KiM i Republike Srpske i one treba da se prave – rekao nam je Dačić i dodao:

– Dosta su Bakir i njegovi nanosili zla Srbima i tome se mora stati na put. Neka se Bakir ne brine za Slobu, nikad neće biti na njegovom intelektualnom nivou – poručuje Dačić.

Dačić se referirao na Izetbegovićev govor na Igmanu, u kome nije kazao da su Srbi gori od Miloševića, kako tvrdi Dačić, nego da je Milošević za BiH bio gori od Hitlera.

– Igman pamti dvije velike, dvije odsutne bitke za opstanak bosanskih vojski koje su branile dobro od zla, narod od zlikovaca, zemlju i slobodu od napadača, ideju jednakosti naroda i ljudi od onih koji su umislili da su iznad drugih i da imaju pravo na dominaciju – izjavio je Izetbegović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH podsjetio je na dva fašizma, za koja se, kako je kazao, ne zna koji je gori, onaj Hitlerov iz prve polovine 20. vijeka ili onaj Miloševićev i Karadžićev sa kraja 20. vijeka.

– Oba su sebi uzela za pravo da porobljavaju, da ubijaju, da ljude odvode u konc-logore, da iskorjenjuju čitave naroda. Onaj prvi je bio gori po svijet. Ovaj drugi je bio gori po BiH – kazao je Izetbegović.

(Vijesti.ba)

Related posts