Da lakše nabildaju mišiće: KPZ Zenica nabavlja dodatke za prehranu zatvorenicima vrijedne 280.000 KM

Rješenjem Ureda za razmatranje žalbi je poništen postupak javne nabavke vitaminskih lijekova i dodataka za tjelovježbu za potrebe Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Zenica.

Zatvorenici u KPZ-u Zenica još uvijek bez dodataka za tjelovježbu Zatvorenici u KPZ-u Zenica još uvijek bez dodataka za tjelovježbu

– Rješenjem Ureda za razmatranje žalbi broj: JN2-03-07-1-669-7/16 od 20. jula 2017. godine poništava se tenderska dokumentacija – navodi se u obrazloženju odluke.

Za potrebe zatvorenika koji kaznu izdržavaju u toj ustanovi je, sudeći prema podacima dostupnim javnosti, planirana nabavka vitaminskih lijekova i dodataka za tjelovježbu u iznosu od 240.000 KM bez PDV-a, što u konačnici predstavlja iznos veći od 280.000 KM.

Podsjećanja radi, Ministarstvo pravde FBiH je u februaru 2014. godine za iste potrebe potrošilo nešto više od 195.000 KM.

Da li dodaci ishrani koji se koriste za povećanje mišićne mase zaista koriste rehabilitaciji zatvorenika, ili će društvo po njihovom izlasku iz zatvora biti bogatije za “napredniju verziju” prekršitelja zakona, obogaćenu dodatnom mišićnom masom, pitanje je na koje u KPZ-u Zenica danas nismo uspjeli dobiti odgovor.

Related posts