Crna Gora dobila od Mađarske bodljikavu žicu radi zaštite granice

Crna Gora dobila je od Mađarske bodljikavu žicu radi zaštite granice s Albanijom od ilegalnih migracija, rekao je u utorak crnogorski premijer Duško Marković nakon susreta s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom u Podgorici.

-Crna Gora je od Mađarske dobila bodljikavu žicu radi zaštite granice s Albanijom odakle u posljednje vrijeme dolazi najviše migranata, ali za sada ne postoje razlozi za to – rekao je Marković na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Orban je rekao da bi balkanska izbjeglička ruta trebala ostati zatvorena i obećao je pomoć Crnoj Gori u suočavanju s problemom ilegalnih migracija.

-Kada Crne Gora brani svoje granice, ona brani i Mađarsku i cijelu Evropsku uniju – rekao je Orban.

Prema njegovim riječima, Evropa i dalje čini ozbiljne greške i ne želi shvatiti da se treba suzdržavati od poteza koje u Africi ili na Bliskom istoku mogu protumačiti kao “poziv”.

-EU daje dvosmislene signale. Kaže im ‘ne dolazite’, a istovremeno ih poziva. I kao rezultat toga se ljudi dave u moru i ostaju zaglavljeni na migracijskim rutama. Ono što činimo je nehumano i politički nerazumno – rekao je Orban, javila je Hina.

Related posts