Cristiano Ronaldo pod istragom zbog silovanja za koje bi mogao dobiti doživotni zatvor

Policija u Las Vegasu zvanično je potvrdila kako je u septembru 2018. godine ponovo otvoren slučaj optužbe za silovanje iz 2009. godine u kojem je učestvovao jedan od najboljih nogometaša svih vremena Cristiano Ronaldo.

Bivša manekenka Kathryn Mayorga (34) je u intervjuu za izuzetno cijenjeni njemački Der Spiegel ponovila da ju je 13. juna 2009. godine Cristiano Ronaldo brutalno silovao u svom apartmanu u Las Vegasu, gdje je ona radila kao hostesa.

“Nakon što me silovao, izvinio se. Kleknuo je i rekao da je on 99 posto dobar momak, no da ne zna za ovih jedan posto”, kazala je Mayorga u intervju.

Ronaldovi agenti odmah su odgovorili tužbom protiv ovih novina zbog, kako je rečeno, zadiranja u privatnost Portugalca, međutim teško je očekivati bilo kakvu korist od toga s obzirom na to da Der Spiegel tom tužbom ne može biti demantovan i cilj tužbe nije dokazivanje neispravnosti iznesenih podataka.

Mayorga je 2010. godine prihvatila 375.000 dolara u zamjenu za šutnju, ali nakon osam godina želi dobiti sudsku presudu za napad koji joj je u potpunosti promijenio život. Ona je i otkrila kako se često bori sa suicidalnim mislima i da ima probleme s alkoholom. Novac je, kako kaže, prihvatila zbog straha od Ronaldove slave i zbog toga što nije željela da se njeno ime provlači kroz javnost.

Ipak, situacija je sada potpuno drugačija, slučaj je opet otvoren, a u američkoj saveznoj državi Nevadi slučaj ne može biti star ukoliko je žrtva prijavila djelo unutar četiri godine. Zakon u ovoj državi nalaže da se za silovanje može dobiti doživotni zatvor s mogućnošću izlaska na uvjetnu kaznu tek nakon deset godina.

klix.ba

Related posts