Članovi zloglasnog barskog klana ostaju iza brave: Metak u cijevi radi lične sigurnosti?!

Općinski sud u Sarajevu produžio je za još dva mjeseca pritvor Marku Gojčeviću iz Bara i Deru Čabi iz Subotice koje je sarajevska policija uhapsila 15. septembra nakon prijave građana kojima su bili sumnjivi.

Prilikom hapšenja kod njih je pronađeno oružje sa prigušivačima kao i veća količina novca, a na teret im je zasad stavljeno krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja.

Čak ni tokom ročišta za produženje pritvora ovom sumnjivom dvojcu nije se moglo čuti više detalja, a jedna od zanimljivosti je i da ročištu nije prisustvovao ni tužilac koji vodi ovaj predmet.

Gojčević i Čaba su nakon hapšenja, podsjetimo, pripadnicima MUP-a KS kazali kako su u Sarajevo navodno došli jer im je plaćeno da ubiju muškarca sa područja općine Novo Sarajevo. Ime navodnog nalogodavca tada nisu otkrili. Naknadno su, navodno, mijenjali iskaze, pa su rekli da su se u Sarajevo “sklonili” iz Srbije, gdje su imali problema, a da su oružje nosili radi lične zaštite.

Zanimljivo je i to da je kod obojice oružje pronađeno prilikom hapšenja imalo metak spreman u cijevi.

Crnogorski mediji ranije su pisali o Gojčeviću koji je poznat po vatrenim obračunima. Za njim je ova država raspisala potjernicu zbog izdržavanja kazne zatvora od 30 dana, a traži se i zbog dovođenja u vezu sa pucnjavom i pokušajem ubistva Edmonda Mustafe (20) iz Bara.

Der Čaba važi za plaćenog ubicu. On je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića.

Mediji iz regiona obojicu su označili kao pripadnike zloglasnog barskog klana.

U sarajevsku sudnicu dovedeni su pod jakom pratnjom maskiranih policajaca Sudske policije.

Related posts