Čega se plaši Radončić: Ešref Lekić saslušan u Tužilaštvu BiH, uskoro nove optužnice?

Lider Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić ovih dana je u pravoj panici zbog sve izvjesnijeg podizanja nove optužnice koja se protiv njega priprema u Tužilaštvu BiH.

Pored toga što u Dnevnom avazu kao “konsultant” svakodnevno objavljuje notorne laži o ličnostima iz najviših pravosudnih institucija, Radončić je svoje medijske aktivnosti posljednjih mjeseci intenzivirao kroz tekstove nekoliko opskurnih web portala koji su pod njegovom kontrolom, a u kojima na sve načine nastoji diskreditirati pojedine tužioce i sudije.

Jedan od glavnih razloga Radončićevog sve većeg nemira krije se i u činjenici da je prošle sedmice u Tužilaštvu BiH, kako saznaje Faktor, u svojstvu osumnjičenog saslušan Ešref Lekić, bivši uposlenik Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i brat Ekrema Lekića koji je u optužnici Specijalnog tužilaštva Kosova označen kao član organizovane kriminalne grupe Nasera Kelmendija.

Ešref Lekić hapšen je 2013. godine u okviru akcije “Master”, kada je bio osumnjičen kao jedan od ključnih partnera švercera tekstilom Sedineta Karića, no optužnica protiv Lekića nikada nije podignuta. Kako saznaje Faktor iz dobro upućenih izvora, to bi se sada moglo promijeniti.

Naime, u Tužilaštvu BiH trenutno se privodi kraju nekoliko istraga iz oblasti organiziranog kriminala, a prema našim izvorima, podizanje optužnice sada je već sasvim izvjesno – da li protiv Fahrudina Radončića, Ešrefa Lekića ili Nasera Kelmendija, vjerovatno ćemo uskoro saznati.

Državno Tužilaštvo ovih dana također ubrzano radi na završetku istrage o nestanku zaplijenjenog novca iz nekoliko krivičnih spisa. Iako je Radončić u vezi sa tom istragom posljednjih mjeseci pokušavao svim sredstvima diskreditovati tužioca Božu Mihajlovića, koji je protiv njega podigao optužnicu u aktuelnom slučaju Radončić i drugi, saznajemo da je glavna osumnjičena osoba za nestanak novca iz Tužilaštva Sadina Beridan-Zuhrić, bivša Mihajlovićeva daktilografkinja, čiju je “potresnu ispovijest” Avaz objavio u nekoliko nastavaka.

Related posts