Cazin: Osumnjičeni za bludničenje nad kćerkom na slobodi

Cazinjanin koji je osumnjičen za krivično djelo bludne radnje, odnosno da je tri puta u toku prošle godine seksualno napastvovao svoju desetogodišnju kćerku, pušten je nakon ispitivanja na slobodu.

Ovo je za Oslobođenje potvrdila Senka Delić, pomoćnik tužioca u Odjelu za privredni kriminal i korupciju Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog Kantona.

– Protiv lica koje se sumnjiči za predmetno krivično djelo nije upućen prijedlog nadležnom sudu za određivanje pritvora, a maloljetna osoba je privremeno povjerena majci i smještena je kod nje, tako da je oštećena izolirana od oca, koji je osumnjičen za izvršenje pomenutog krivičnog djela, pojašnjeno je u ovoj instituciji.

U Tužilaštvu pojašnjavaju da je obavljeno saslušanje maloljetne osobe, odnosno oštećene, a u toku je saslušanje i drugih svjedoka koji bi svojim iskazom mogli ponuditi saznanja o izvršenom krivičnom djelu.

– Izvršene su i ostale istražne radnje usmjerene na prikupljanje dokaza u cilju rasvjetljenja ovog krivičnopravnog događaja, dodaju u Tužilaštvu USK.

Kako je Oslobođenje već pisalo, prijavu je podnijela djevojčicina majka prošle sedmice. Ona je sa kćerkom najprije otišla u Centar za socijalni rad Cazin gdje su obavile razgovor sa psihologom, a potom je majka sve prijavila policiji.

Djevojčica je navodno bila i na pregledu kod ginekologa te je utvrđeno da postoje tragovi seksualnog nasilja.

Related posts