Cazin Grand Prix 2017: Cazinjanin Nihad Seferagić najbrži vozač iz BiH

Ovog vikenda vozila se auto utrka Cazin Grand prix 2017, gdje se na popularnoj “Krajiškoj zmiji” preko 100 prijavljenih vozača ove godine takmičilo za primat najboljeg u svojoj klasi.

Neslužbeni pobjednik brdske auto utrke Cazin Grand Prix 2017 je Jurišić Mario u klasi E1 iz Hrvatske, koji je u obje vožnje postigao vrijeme 4:44,381. Najbolji vozač iz BiH bio je Cazinjanin Nihad Seferagić s ukupnim vremenom 5:02,816, 18,435 sekundi iza pobjednika.

Staza na ovogodišnjem izdanju je skraćena za oko 200 metara i iznosila je 3870 metara, gdje je cilj bio prije posljednje krivine, a razlog je veća sigurnost gledalaca i izbjegavanje velikih brzina na dosadašnjoj ciljnoj ravnini.

U subotu su odvezene tri trening vožnje, dvije po planiranom rasporedu i jedna plaćena. Nedjeljne vožnje započele su od 11 sati gdje je prva završila oko 13:30.

Na žalost, u prvoj vožnji desio se i jadan duži prekid zbog prevrtanja vozača, a radi se o Salihu Ljubijankiću, koji je bio i favorit u svojoj klasi koji na posljednjih utrkama bilježi samo prve pozicije.

Rezultati u nedjeljnoj utrci su još neslužbeni, a razlog je kiša koja je jednom dijelu vozača u mnogome otežala vožnju, a koji su uložili žalbu.

Nakon objave službenih rezultat iste ćemo u potpunosti preuzeti te objaviti.

/cazin.net

Related posts