Bursać: Dešavanja iz Banje Luke su klasični neofašizam, Dodik je ispunio svoje predizborno obećanje

Prava drama odvija se danas na ulicama Banje Luke, gdje je MUP RS uhapsio nekoliko osoba, a među prvima je bio Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića.

Također, među uhapšenima ima i novinara, ali i pripadnika opozicije.

Cijelu današnju situaciju prokomentirao je novinar i kolumnista iz Banje Luke Dragan Bursać, koji je kazao da je ovo klasična pokazna vježba šta Dodik može, ali i naglasio da je ovo predsjednik SNSD-a najavio prije nekoliko mjeseci.

– Ako se ne varam, Dodik je tada rekao da će “doslovno očistiti trg” i danas je to realizirao. Ispunio je svoje predizborno obećanje. Ovo je užas, neofašizam, međutim, to se, nažalost, danas desilo – navodi Bursać.

Istaknuo je da je tokom dana u Banjoj Luci bio veliki broj specijalaca te napomenuo da je centar grada potpuno blokiran.

Osvrnuo se i na potpunu ravnodušnost te ignorantski pristup RTRS, koji je danas u drugi plan stavio vijest o svim dešavanjima u Banjoj Luci.

Naš sagovornik smatra da to nije ništa novo i da RTRS tako funkcionira već 20 godina.

– Gledati RTRS u najsiromašnijoj zemlji Evrope, odnosno najsiromašnijem dijelu BiH, u kojoj je jedna totalitarna vlast i režim, koji se može porediti s onim u Sjevernoj Koreji, jeste u biti skup alternativnih vijesti i “fake newsa”. To je praksa, odnosno disproporcija između realnosti, koja se dešava bukvalno ispred njihovih prozora – zaključuje Bursać.

Izvor:avaz.ba

Related posts