Bravo, ljudino! Mbappe je održao riječ i donirao bogatstvo za bolesnu djecu

Možda Kylian Mbappe ima samo 19 godina, ali ovaj još uvijek tinejdžer je sjajan primjer kako bi se trebala ponašati svaka svjetski poznata faca.Kao što je davno najavio, Mbappe je odlučio donirati svu svoju zaradu sa Svjetskog prvenstva, a sudbina je htjela da ona bude maksimalna pošto je sa Trikolorima stigao do naslova prvaka svijeta.

Mbappe, koji je proglašen za najboljeg mladog igrača Svjetskog prvenstva, ukupno je zaradio oko 550.000 dolara i sav taj iznos će biti uplaćen organizaciji “Premiers de Cordee”, koja pomaže hospitalizovanoj i djeci sa posebnim potrebama da bez ikakve cijene što bliže uživaju u čarima fudbala i ostalih sportova.

Zlatni dečko iz Francuske je prije 20. godine već zaradio toliko novca da više ni sam ne zna šta će s njim, pa je svjestan da će taj iznos nekome mnogo više značiti i pomoći nego njemu. Na kraju krajeva, Mbappe je ovim potezom pokazao i da za reprezentaciju svoje zemlje treba igrati iz ljubavi, a ne interesa.

“Kylian je sjajna osoba i kad god može, on dođe da se druži sa tom djecom. Ima veoma dobar odnos sa njima i uvijek spremi neki govor kako bi ih ohrabrio. Vjerujte mi da nekada izgleda kao da Mbappe više uživa u igranju sa tom djecom, nego oni sami”, rekao je Sebastian Ruffan, generalni menadžer organizacije kojoj Mbappe pomaže.

Na kraju, šta reći nego – Bravo Mbappe, bravo mladi, ali veliki čovječe.

sportsport.ba

Related posts