Ronaldo zvanično predstavljen: Objasnio zašto je izabrao Juventus

U prostorijama Juventusa okupilo se skoro stotinu navijača koji su željeli da budu dio Ronaldovog predstavljanja. Portugalac je odgovarao na mnoga pitanja, ali sigurno da je najvažnije bilo ono zbog čega je izabrao Juventus kao novi klub.

“To nije lako pitanje da se odgovori. Juventus je jedan od najboljih klubova na svijetu. Jako dobro sam razmislio. Prijatelji i kolege su mi rekle da je to klub u kojem mogu igrati i zbog toga sam donio odluku da potpišem za Juve. To je velik klub, najveć i u Italije. Na kraju i nije bila tako teška odluke za mene”, rekao je Ronaldo, te nastavio:

“Više razmišljam o sadašnjosti. Volim fudbal, još uvijek sam mlad i volim izazove. Ovo nije samo karijera nego i ispunjenje sna. Igrao sam za Sporting, Manchester United, Real Madrid i sada Juventus. Nisam mogao ni zamisliti bolji ishod. Ovo je novi izazov za moju karijeru i igrači moji igrača idu u Kinu, Katar ili SAD, ali ja sam izabrao Juventus. Mogu nastaviti karijeru na visokom nivou i to je najvažnije”.

“U Realu sam proveo devet sjajnih sezona, ali je došlo vrijeme za novi korak u karijeri. Pokušat ću pokazati i ovdje da sam vrhunski igrač, trenirat ću maksimalno i želim pokazati koliko mogu. Veoma sam ambiciozan i volim nove izazove. Nadam se da će sve proći kako sam zamislio. Znam da je ovo teško prvenstvo, ali želim nova iskustva u karijeri. Uvijek sam imao teške izazove i ne želim sjediti i gledati na ono što sam postigao već raditi naporno dalje i siguran sam da će sve biti jako uspješno i dat ću svoj maksimum”.

“Znam da je trofej Lige prvaka ono što svaki klub želi. Sigurno da ćemo se boriti za tu titulu. Taj trofej se ne može lako osvojiti, ali nadam se da ću dati svoju pomoć Juventusu i da će klub konačno uspjeti osvojiti Ligu prvaka. Nadam se da ću biti sretna zvijezda za ovoj klub što se tiče toga”.

sportsport.ba

Related posts