Brat Nihada Demirovića: Ne dajte da se zataška, ubica mog brata vozio je 147 km/h

Porodica 21-godišnjeg Nihada Demirovića iz Ostrošca, mladića koji je u subotu navečer poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći u Drežnici, obratila se medijima u našoj zemlji s apelom da se, kako kažu, slučaj njegove pogibije ne zataška.

– Poštovana redakcijo, u teškom stanju i bolna srca vam se javljam ispred svoje porodice. Brat sam ubijenog Nihada Demirovića, preko vas želimo apelirati da se slučaj naše porodice ne zataška. Ubici mog brata kazaljka na satu je ostala na 147 km/h, prilikom pretjecanja na punoj liniji u oštroj krivini. Pored svega toga s njim je bila nevjenčana supruga i dvoje maloljetne djece. Apeliramo da se svi očevici koji su bili u neposrednoj blizini udesa ili u prometu obrate porodici zbog bolje istrage – naveo je u svom pismu redakciji Večernjeg lista Zenaid Demirović, brat nastradalog Nihada.

Podsjetimo, tragična nesreća u kojoj je život izgubio Nihad Demirović dogodila se u subotu navečer u mjestu Drežnica između Jablanice i Mostara. Sudarili su se Opel Corsa kojom je upravljao Demirović i Audi A5 kojim je upravljao Vanja S. iz Sarajeva, a s njim u vozilu nalazila se supruga i dvoje maloljetne djece.

Prema rezultatima istrage, vozač Audija je vršio pretjecanje u krivini, a u tom je trenutku naišao Demirović u automobilu i došlo je do direktnog sudara.

/faktor.ba

Related posts