Bosanska Krupa: Pronađena veća količina opojne droge, uhapšena jedna osoba

U koordinaciji sa policijskim službenicima PS Bosanska Krupa, dana 23.08.2017.godine po naredbi Općinskog suda Bosanska Krupa, izvršen je pretres na dvije lokacije a radi se o porodičnim kućama koju koristi lice M.R rođen 1985.godine.

Tom prilikom pronađena je i izuzeta određena količina praškaste materije smeđe boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Heroin“, određena količina suhe zeljaste materije, zasađene stabljike i sjemenke koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „Cannabis sativa L.“ Pronađeni su i izuzeti predmeti koji se koriste u distribuciji opojnih droga- digitalne vage za precizno mjerenje, tzv. „ drobilice“, osam mobilnih telefona i određena količina novca. Pored toga pronađena je i izuzeta kratka puška ručne izrade tzv. “ kubura“.

U toku je dalja istraga u ovom predmetu, a zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela iz člana 238 KZ F BiH «Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga», policijski službenici lišili su slobode lice M.R. rođen 1985.godine i nad istim je zavedena kriminalistička obrada, nakon koje će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predan Kantonalnom tužilaštvu Bihać.

Related posts