Bosanci i Hercegovci iz Danske skupili oko 50.000 KM za malog Arslana

Bosanci i Hercegovci koji žive u Danskoj sakupili su za malenog Arslana Kulačića 174.144 danskih kruna što je skoro 50.000 konvertibilnih maraka.

Humanitarna organizacija Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Danskoj Most-BroBosnjaka je za 14 godina humanitarnoga rada u Danskoj vodio hiljade akcija, a kako navode, ova do sada je premašila sva očekivanja.

Veliki broj bh. građana u dijaspori je uzeo svoje učešće i dao svoj doprinos. U akciji je učestvovalo 840 porodica i pojedinaca. Novčana sredstva koja su prikupljena u akciji Za Arslana iznose 174.144 danske krune.

Podsjećamo da je nedavno glavni ljekar istanbulske bolnice Acibadem prof. dr. Caglar Cuhadaroglu kazaon da je maleni Arslan odmah nakon operativnog zahvata počeo primati hemoterapije te da sada prolazi kroz ključan proces koji bi mogao potrajati nekoliko mjeseci.

Cuhadaroglu je kazao kako je u posljednje dvije sedmice došlo do poboljšanja zdravstvenog stanja dječaka Arslana. Inače, bebo Arslanu Kulačiću je odmah po rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu.

/radiosarajevo.com

Related posts