Boris Cmiljanić je novi nogometaš FK Sarajevo

Sarajevo je jučer i zvanično dobilo novog napadača, a ugovor s bordo klubom je potpisao Boris Cmiljanić.

Dva

desetčetverogodišnji napadač potpisao do ljeta 2022. godine uz mogućnost produženja ugovora na još jednu sezonu.

“Sretan sam radi postignutog dogovora sa Sarajevom. Svjestan sam gdje sam došao i da su ambicije kluba velike. Mislim da je suvišno govoriti o šampionskoj ekipi koja već treću zimu dočekuje na prvom mjestu na tabeli. Zahvaljujem se stručnom štabu na ukazanom povjerenju i obećavam da ću dati sve od sebe da ispunim očekivano. Svjestan sam isto tako i velikog broja navijača koje klub ima, te sam i prije potpisa dobio poruke podrške. Spreman sam opravdati očekivanja i učiniti navijače sretnima”, rekao je Cmiljanić po potpisu ugovora.

Cmiljanić je do sada nosio dres Budućnosti, PSV-a u Nizozemskoj, Slovana iz Bratislave, Levanta… Upisao je nastupe i za omladinske selekcije reprezentacije Crne Gore, a može igrati na poziciji centralnog napadača kao i desnoj i lijevoj strani.

“Već u decembru smo rekli da je neophodno da dovedemo igrača koji bi nam bio pomoć u napadu. Nismo žurili sa takvom odlukom, htjeli smo se uvjeriti da će igrač koji dođe biti rješenje za ekipu dugoročno gledano. Mišljenja smo da je Cmiljanić pravi igrač koji će se vrlo brzo prilagoditi na naš način igre, te osvježiti ekipu na poziciji gdje je to najpotrebnije”, istakao je Emir Hadžić, koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo.

Cmiljanić se već danas pridružio ekipi na treninzima u okviru priprema za proljetni dio sezone.Izvor: Vijesti.ba

Related posts